Geduld!

Geduld!

14 september 2018 Uit Door Danielle

Kopen en verkopen via Marktplaats, ik doe het weleens. Ik vind het een prettige manier om dingen aan te schaffen die ik eigenlijk te duur vind in de winkel en bij iemand anders toch maar liggen te verstoffen omdat die ze eigenlijk niet meer wil. Als het dan nog in goede staat is en ik ben er net naar op zoek, wil ik het graag van je overnemen.

 

Maar ook spullen die bij ons liggen te verstoffen, verkoop ik graag op Marktplaats.

 

Weggooien kan altijd nog is mijn motto, en op deze manier draag ik een piepklein steentje bij aan het verkleinen van de afvalberg.

 

Van de week had ik een paar sneakers verkocht en ik had de koper beloofd om ze te versturen via DHL. Ik had het nog nooit op deze manier gedaan maar volgens de koper was het heel eenvoudig om te doen. Online aanmelden via internet, online betalen, label uitprinten, pakketje klaarmaken en wegbrengen naar een servicepoint. Dat kan ik! Dus, zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal bij het servicepoint aangekomen, moet ik een metalen industrietrap op om boven, op de plaats van bestemming aan te komen. Kinderlijk eenvoudig blijkt het inderdaad want ik geef het pakketje af en nadat ik mijn mobiele nummer af heb gegeven voor de track and trace, mag ik weer gaan.

 

Een wat oudere heer loopt ietwat onzeker voor mij de trap af. Geduldig laat ik hem zijn gang gaan en blijf netje op afstand achter hem tot hij beneden is.

Eenmaal beneden draait hij zich om, kijkt me stralend aan en zegt: u hebt zoveel geduld met mij op de trap gehad, nu hou ik de voordeur voor u open en wens u een hele fijne dag!

 

Wat een lief gebaar! Ik ben duidelijk geraakt door deze woorden en terwijl ik met een lach op mijn gezicht voor hem door de deur stap die hij voor me openhoudt, bedank ik hem hartelijk en wens hem een fijne dag.

Een paar vriendelijke woorden, eigenlijk is het een groot gebaar!