Lief!

Lief!

3 september 2018 Uit Door Danielle

Eerst een kusje, Tante Jelle! Eerst een kusje! Mijn kleine neefje van vijf jaar oud staat in de auto naast me te springen om me vervolgens te omarmen. Twee schattige kleuterarmpjes houden me stevig vast en ik krijg een dikke, natte zoen. “Ik vind je zo lief, Tante Jelle!” En vrolijk lachend springt hij vervolgens uit de auto.

We staan in de parkeergarage van de Ikea, hebben de auto net geparkeerd en mijn hart heeft zojuist het stadium van smelten bereikt. Wat heeft dit kleine mannetje mij weten te raken met zijn onbevangenheid. Het is een emotioneel gevoel wat ergens uit de diepte opborrelt en er ineens is. Het heeft me van alle kanten te pakken en ik voel me in één klap geliefd.

Als ook ik éénmaal uit de auto ben, pakt neefje met zijn kleine handje de mijne en samen lopen we richting de winkel. Hij heeft geen idee wat hij zojuist heeft losgemaakt met zijn puurheid. En ik ben trots op mijn neefje. Wat hou ik toch veel van hem. Ik geniet volop van dit soort momenten als hij bij ons logeert.

Ewout is er ook bij en heeft het tafereel lachend van een afstandje bekeken.
Terwijl ik zo naar Ewout kijk, denk ik aan de Heer en vraag ik me af of Hij ook op deze manier naar ons kijkt. Zou Hij met net zo veel liefde naar ons kijken als ik op dat moment deed toen ik zo geraakt werd door mijn kleine neefje?