Zwak?

Zwak?

23 september 2018 Uit Door Danielle

Een tijdje geleden las ik een blogpost van Power to the Mama’s wat voornamelijk gaat over het feit dat waar je jezelf soms een dikke onvoldoende kunt geven voor je aanmodder-moederschap, je toch mag geloven dat Gods genade altijd genoeg is.”

 

Herken je dit bij jezelf? Ik zeker wel en ik moest meteen denken aan het afgelopen jaar waarin ik niets op papier kreeg en er dus geen blogposts online kwamen op mijn andere website Daanslife. Wat was er met mij aan de hand? Ik gaf mezelf een dikke onvoldoende als moeder want ik was ervan overtuigd dat ik maar wat aan had gemodderd.

Een aanmodder-moeder! Het gevoel hebben dat je het niet goed hebt gedaan als moeder. Natuurlijk heb ik mijn kinderen altijd goed verzorgd en mijn best gedaan om ze normen en waarden mee te geven waarvan ik denk dat ze belangrijk zijn om verder te komen in het leven. Normen en waarden waarvan ik denk dat ze mijn kinderen tot mooie volwassen personen maken.

Ondanks mijn scheiding van hun vader, dat was in het jaar 2005, heb ik geprobeerd om mijn kinderen een zo rustig mogelijke jeugd te geven zodat ze in een veilige omgeving op konden groeien. Is dat het beperken van de schade geweest welke ik heb veroorzaakt door toen te willen scheiden van hun vader? Ik kan het antwoord op deze vraag niet geven.

Het heeft in ieder geval allemaal niet uitgepakt zoals ik graag had gewild.

Iedereen maakt zijn of haar keuzes in het leven dus het is goed voor mij om te beseffen dat mijn kinderen dat ook mogen. Eigen keuzes maken en hier eigen verantwoording voor dragen, het zijn dingen die ook horen bij het volwassen worden. Net zo goed als ik verantwoordlijkheid draag voor de mijne. Loslaten, het woord is zo gezegd maar oh zo moeilijk als het om je kinderen gaat of iemand waarvan je houdt.

Het is goed om te beseffen dat ook ik het mag loslaten en geloven dat Gods genade inderdaad altijd genoeg is. Juist, op die momenten dat ik twijfel, niet goed in mijn vel zit of denk dat ik het niet goed doe. Hoe lastig dat op zo’n moment ook lijkt.

 

Als je de blogpost van Power to the Mama’s wilt teruglezen, klik dan hier.