Laat los dan heb je twee handen vrij!

Laat los dan heb je twee handen vrij!

23 november 2018 Uit Door Danielle

Vandaag neem ik afscheid van mijn collega’s. Omdat ik vanuit Amersfoort naar Zuid-Holland verhuis, is het vanwege de afstand niet handig om bij mijn huidige werkgever te blijven.

De beslissing om het bedrijf te verlaten heb ik al een tijdje geleden genomen. Ondanks dat ik mijzelf er op heb kunnen voorbereiden, heb ik toch wel wat moeite met dit afscheid. Ik ben niet alleen, we nemen met vier collega’s afscheid en dat is best veel. Er wordt een mooi afscheidsgedicht voorgelezen, dat is traditie bij ons op de afdeling en ook vandaag wordt deze op geheel eigen wijze voortgezet. Cadeau’s worden uitgedeeld en alle vier krijgen we een afscheidskaart. Op de kaart die ik heb gekregen heeft één van mijn collega’s een tekst geschreven die me meteen raakt. ” Als je LOS laat, heb je twee handen vrij”.  Een “Loesje” wijsheid als ik de tekst op mijn kaart begrijp. Heeft “Loesje” de bijbel toevallig gelezen? Misschien ben ik vandaag wat emotioneler dan dat ik normaal gesproken ben, het raakt me en zet me aan het nadenken. Door dingen los te laten jezelf vrij zetten,  ik vind het een mooie gedachte.

 

Bij de cadeau’s die ik vandaag heb gekregen zit ook een pen met de tekst ” With God all things are possible”. Deze tekst kunnen we terugvinden in Matthëus 19:26.
Het grappige is dat dezelfde collega, dit cadeautje heeft gekocht en weet dat ik na de verhuizing naar Zuid-Holland tijd vrij zal maken voor het schrijven van een boek omdat ik vanwege een droom denk dat dit mijn roeping is. “Schrijf een boek over je leven en maak Mij daarin groot”. En dat is wat ik ga doen. Zoals de Here in Psalmen 32:8 zegt: “Ik, de Here, laat u zien welke weg u moet gaan. Ik geef u raad en houd mijn oog op u gericht”.

 

Mijn lieve collega’s, ik ben dankbaar voor het mooie afscheid. De cadeau’s die ik heb gekregen zijn een bemoediging. We proosten vanmiddag op onze tijd samen om het echt af te sluiten en daarna mag ik loslaten.

Loslaten, het is emotioneel proces wat soms ook erg pijnlijk kan zijn. Daar waar een deur gesloten wordt zal er ook altijd weer eentje op een kier worden gezet zodat je deze open kunt doen om te kijken wat zich daarachter bevindt. Je moet alleen wel weten welke kant je op moet kijken. Dit is misschien een mooi onderwerp om wat dieper op in te gaan in een volgende blog.