Licht van de wereld……

Licht van de wereld……

24 december 2018 Uit Door Danielle

Kom en zie wat God heeft gedaan!

Een kind is geboren. Beschermer van de mensheid. Hij zal voor eeuwig regeren. Hij is het licht van de wereld. Dit is het verhaal wat gaat over onvoorwaardelijke liefde! Geboren om lijden, geboren om te redden. Geboren om op te staan uit de dood. 

Deze woorden haal ik zo uit de tekst van het lied “Noel”, gezongen door Lauren Daigle.

Yes, het is Kerstmis! Vrolijk Kerstfeest allemaal! Ik hoop dat jullie vandaag een hele fijne en gezellige dag zullen hebben. Misschien hebben jullie allemaal cadeautjes voor elkaar gekocht en geven jullie deze vandaag gezellig aan elkaar. Vandaag is het een dag vol liefde en vaak ook met lekker eten.  We zoeken elkaar op en zijn gezellig met elkaar samen. Heerlijk, ik hou ervan!

Mocht je vandaag alleen zijn, wens ik je toe dat je iemand vandaag tegenkomt waar je vandaag samen mee kunt zijn. Vandaag is niet echt een dag waarbij je alleen zou moeten zijn. 

Ewout en ik komen op tweede Kerstdag altijd samen met de familie van Ewout. Dit jaar zetten we een aantal tafels gezellig op bij ons in de woonkamer en zullen we met familieleden samen gezellig eten. Het is een familiegebeuren waar we samen altijd naar uitkijken, ook dit jaar weer.

Waar ik zelf ook van hou is dat we op deze dag mogen beseffen wat voor enorm groot Kerstcadeau jij en ik eigenlijk hebben gekregen! Dat cadeau is Jezus! Hij is naar de aarde gekomen om als mens onder ons te wonen. Geboren uit een maagd en voor ons aan het kruis gegaan voor onze zonden. Hij heeft voor ons de weg vrijgemaakt naar de Vader. Dat cadeau is niet in geld uit te drukken. Het is mooi om vandaag hierbij stil te staan. Dat is namelijk zeker een feestje waard! 

Ik wens jullie allemaal een gezegende en hele fijne Kerstdagen.

Lucas 1:30-32

Gabriël kwam bij haar binnen en zei: Ik wens u vrede toe! U bent een gelukkige vrouw. De Here zij met u!  Maria raakte daardoor in de war en werd bang. Zij vroeg zich af wat hij bedoelde. Wees niet bang Maria, zei de engel, want God heeft besloten u heel bijzonder te zegenen. U zult zwanger worden en een zoon krijgen, die u de naam Jezus moet geven. Hij zal een groot man zijn en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd. God, de Here, zal Hem de troon van zijn voorvader David geven.