Ondersteuner

Ondersteuner

4 januari 2019 Uit Door Danielle

2019 is een feit, we hebben de jaarwisseling achter de rug. Het is een onrustige jaarwisseling geweest volgens alle nieuwsberichten. Een groot onrustig gebeuren was het vreugdevuur in Scheveningen. Dat is uitgelopen in een grote chaos waar niemand vrolijk van werd. Deze gebeurtenis zal bij veel mensen nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Schevingen werd in één nacht bedolven onder een laag as. Door een veel te hoge stapel brandende houten pallets. De vuurvonken vlogen letterlijk door en over Scheveningen heen. Betrokken mensen kregen de schrik van hun leven. Een actie van mensen met grote gevolgen. Ik heb begrepen dat de schrik en spijt bij de bouwers van dit evenement zo groot is, dat woorden tekort schieten. Men weet het letterlijk niet onder woorden te brengen.


Dat treft me. Natuurlijk besef ik heel goed dat deze actie dom is geweest, ik heb toch met deze mensen te doen. Het zal je maar overkomen, spijt die zo groot is dat je het niet onder woorden kunt brengen.


Terwijl ik dit verhaal zo opschrijf hoor ik een lied op de radio. Het is het lied “het zijn de dingen die je doet die niemand ziet die zeggen wie je bent.” Het zet me aan het denken. Wat is nou prioriteit in onze levens? Heb jij goede voornemens voor dit nieuwe jaar?  365 dagen vol mooie en nieuwe verwachtingen. Misschien wil je sommige dingen anders aan gaan pakken dit jaar? Wat heb je daar precies voor nodig? Verwacht jij bijvoorbeeld een eigen Arie Boomsma? Een eigen Arie die je ondersteunt, net als hij bij de persoon in de Etos reclame doet? Arie die ondersteunt en begeleidt waardoor mensen van de bank afkomen. Een eigen ondersteuner die je helpt om je van je eigen denkbeeldige bank af te komen. Die je ondersteunt en begeleidt zodat je het juiste pad blijft volgen? Eentje die je helpt de juiste afslag te nemen als je op een kruispunt aan bent gekomen? Zou de bijbel wellicht een goede ondersteuner voor jou en mij kunnen zijn? Ons geloof wat onder andere gevoed wordt door bijbellezen. Net zoals wij zuurstof nodig hebben, is het ook nodig dat wij ons geloof voeden. De bijbel als je eigen ondersteuner dit komende jaar. Kom je samen met mij van je bank af?