Nieuw leven

Nieuw leven

10 mei 2019 Uit Door Danielle

Met een kop dampende koffie in mijn hand ga ik op een stoel aan onze eettafel zitten en strek mijn benen voor me uit. Ik ben net terug van een uurtje wandelen.

Onderweg brak de zon steeds meer door. Het is heerlijk om op deze manier de warme zonnestralen weer te kunnen voelen op mijn huid. Ik voel en zie het voorjaar, door de heerlijke zonnestralen op mijn gezicht en door nieuw leven om me heen. Waar ik ook kijk, ik zie overal vogels op hun nest zitten aan de waterkant en lammetjes in de wei die veilig bij hun moeder staan. Nieuw leven, dat is wat de lente brengt. Opmerkelijk vind ik het verschil van de kleintjes bij de vogels. Waar bij de ene vogel de eieren nog uit moeten komen, krioelt het bij de volgende vogel al in het nest. Kleine mini’s net uit het ei, het is een aandoenlijk gezicht al dit nieuwe leven. De cirkel van het leven, de seizoenswisselingen, het is en blijft een bijzondere gewaarwording. Het ‘ontwaken’ van de natuur in de lente. De knoppen die langzaam uitkomen en zorgen dat bomen weer vol in het blad komen te staan en de bloemen die hun pracht weer zullen gaan tonen door hun volle bloei maakt dit geweldige spektakel ieder jaar weer tot een bruisende belevenis. Ieder jaar sta ik weer opnieuw versteld van de vernieuwing die de lente met zich meebrengt.

De lente brengt niet alleen vernieuwing, nieuw leven, het neemt ook een soort van luchtigheid met zich mee. Donkere wolken worden letterlijk verdreven en maken plaats voor mooie lichte, witte wolken omringd door een prachtig blauwe lucht. De natuur – het is werkelijk briljant bedacht en prachtig gemaakt door Hem, die leven geeft. Zo briljant als dat onze hemelse Vader de seizoenen heeft bedacht, het is nog niets vergeleken met Zijn pronkstuk. Daar waar God zag dat het goed was toen Hij hemel en aarde schiep, zag Hij dat het zeer goed was nadat Hij de mens geschapen had en alles overzag.

Onze hemelse Vader, onze Schepper vindt ons zeer goed, wat is dat een geweldige zegen! Jij bent zeer goed en ik ook! Dat is de waarheid waarin wij mogen leven. God, de Schepper van alles ons en van alles om ons heen vindt ons zeer goed. God de Schepper, degene die leven geeft. Zoals nieuw leven in de lente ontkiemd heeft Hij ook nieuw leven voor ons klaarliggen. Zijn briljante plan voor jou en mij, het is zeer goed! Het maakt God niet uit waar je vandaan komt maar wel waar je heengaat. Hij heeft het beste voor ons klaarliggen, voor jou en voor mij. Waarom zouden we met minder genoegen nemen?