Bouwende Geest

Bouwende Geest

21 juni 2019 Uit Door Danielle

vd Geest is bij ons in het dorp aan het bouwen. Een strak en modern uiterlijk wordt gegeven aan een groot gebouw wat straks als woonhuis in gebruik zal worden genomen. Ze zijn al een tijdje bezig. Heftruck, een hoop mankracht, vrachtwagens met bouwmateriaal, het is een drukte van jewelste op de bouwplaats. Allemaal bouwen ze aan hetzelfde. Het uiteindelijke doel wordt prachtig, een groot woonhuis met een waanzinnig mooi landelijk uitzicht, te zien vanaf meerdere plekken in huis. Het maakt straks niet uit of je beneden of boven staat en uit het raam kijkt, het uitzicht is en blijft geweldig mooi. 

Wanneer ik in de straat loop en mijn oog op het bord van de aannemer valt, besef ik dat het woord ‘geest’ vetgedrukt is. Inmiddels heb ik mijn wandeling voor even gestaakt en sta ik voor het bord. Ik kijk een tijdje naar de bedrijvigheid. Het bord me doet denken aan de Heilige Geest.

Hij die in ons woont, Hij die gebroken harten weer heel kan maken. De Heilige Geest, de enige aannemer die in staat is ons innerlijke huis in de steigers te zetten en vervolgens het proces van herstel met ons aangaat. Beschadigde of ingestorte delen bouwt Hij opnieuw op. Zoals het bij een aannemer tijd nodig heeft om een volledig afgewerkt huis neer te zetten of te verbouwen heeft de Heilige Geest deze tijd ook nodig voor ons. Hij, die altijd onze volmaakte mooie kanten ziet en kansen niet onbenut laat wil ongemoeid het proces met ons aan. Wij moeten het alleen zelf ook willen. Daar, waar wij een aannemer in de arm nemen voor ons fysieke huis kunnen wij ook de Heilige Geest in de arm nemen voor ons innerlijke huis.

Het is een kwestie van hulp vragen in gebed. Voor ons fysieke huis komen we bij een aannemer wellicht op een wachtlijst vanwege de grote vraag op de tegenwoordige huizenmarkt. Wachten bij de Heilige Geest is gelukkig niet nodig. Hoe groot de vraag ook is, Hij staat voor ons klaar. Het eindresultaat zal onweerstaanbaar prachtig zijn.