Mooi in bloei

Mooi in bloei

19 juli 2019 Uit Door Danielle

In alle rust aan mijn eettafel ben ik dit blog aan het schrijven en probeer ik me voor te stellen hoe ik me een tijd geleden voelde. Sinds de verhuizing eind november afgelopen jaar geniet ik nu van de rust en alle moois in de natuur om me heen. Dat gevoel is niet altijd zo geweest, het is dus zeker niet vanzelfsprekend voor mij.

Ik ben hierin niet alleen, er zijn er talloze mensen die niet in staat zijn om waar dan ook maar van te genieten omdat ze worden vastgehouden door een naar gevoel wat overheerst in hun leven. Dagen waarin verdriet, angst of boosheid de leiding lijken te hebben. Waar is God wanneer alles donker lijkt? Wie kent het niet? Periodes in je leven dat het bij jezelf duister is? Het gras dat bij een ander altijd groener lijkt. Of het nu buren, familie of vrienden betreft, het zijn mensen waarbij alles altijd beter lijkt te gaan. Ze zijn gezond, gelukkig, blij en krijgen werkelijk alles voor elkaar wat ze maar willen terwijl jij op hetzelfde moment het gevoel hebt dat dit bij jou juist absoluut niet het geval is. Bij jou zit alles potdicht voor je gevoel.

Wat nu als je het gevoel hebt dat je, net als bloemen in het voorjaar, helemaal dicht ‘in de knop’ zit en het daardoor lijkt alsof er geen leven meer in je zit? Hoe werkt Gods Geest dan? Is Hij er wel? Ziet Hij je nog wel?

De natuur, Gods eigen schepping geeft hier zelf het prachtige antwoord. Daar waar bloemen dicht in de knop zitten zullen ze zich op Gods aangegeven moment openen. Vervolgens zullen ze prachtig gaan bloeien. Dit geldt ook voor ons. Zo werkt Gods Geest. Het wachten valt niet mee want door dicht in de knop te zitten lijkt licht geen kans te krijgen.

Wat lijkt blijkt uiteindelijk op een bepaald moment anders uit te pakken, licht doet namelijk wel degelijk zijn werk. Het is alleen een groeiproces waarin alles op zijn eigen tijd gebeurd. Als wij op God blijven vertrouwen en Hem blijven zoeken in alles wat we doen, zullen wij uiteindelijk ook gaan bloeien, eenieder van ons op zijn of haar eigen unieke en prachtige manier. We maken allemaal deel uit van Zijn schepping en zijn dus ook allemaal onderdeel van Zijn proces waarin we uiteindelijk prachtig stralen door zelf te bloeien. Door onze focus op onze Hemelse Vader te houden mogen we erop vertrouwen dat Hij op ieder moment van ons proces bij ons is en ons vasthoudt.