God zoeken en een overvolle agenda?

God zoeken en een overvolle agenda?

19 augustus 2019 Uit Door Danielle

God op de eerste plaats zetten met een volle agenda, hoe doe je dat? Telkens weer besluit je opnieuw om routine op te bouwen in je stille tijd momenten. Wat enthousiast begint vervalt al snel weer terug in het oude patroon. Voor je het weet word je weer opgeslokt door alles wat de dag brengt. Hoe graag je ook meer tijd met God wilt doorbrengen, boodschappen, je gezin, je werk en familie overspoelen je dag. Stille tijd inplannen kan dan gemakkelijk als een zwaar agendapunt voelen. Je agenda die toch al zo bomvol is.

Je kunt de schuld geven aan je drukke dagen maar wellicht is het tijd om hier anders tegenaan te kijken. God vraagt namelijk niet om prestatie. Hij wil zo graag relatie met je. Een hechte vriendschap, zelfs in je drukke dagen.

Maar hoe pak je dit nou aan? Hieronder volgen een aantal tips om je relatie met God op te bouwen, zelfs in je volle dagen.

Overdenk even globaal je dag en check de lege momenten. Deze zijn bij uitstek de momenten waarin je God kunt zoeken.

  • Begin van de dag; ben jij een ochtendmens? Gebruik die paar minuten stilte voor je ochtendspits begint, om je bijbel (app) erbij te pakken. Lees de ‘tekst van de dag’ en hoor wat God jou te zeggen heeft. Of lees een bijbels dagboek tijdens je ontbijt. Dank Jezus voor deze nieuwe dag.
  • Op weg naar je werk; bid onderweg. Spreek al je zorgen, dankpunten en vragen hardop uit in de auto, of terwijl je fietst. 
  • Tijdens het koken; dit is een prima moment om met Jezus te praten. Terwijl je staat te kokkerellen en in je in je pannen roert kun je je gedachten met Hem delen. Een ander idee is om aanbiddingsmuziek aan te zetten en lekker hard mee te zingen om God zo te aanbidden.
  • In de tuin; hou jij ervan om buiten in je tuin bezig te zijn?Dit is een mooi moment om samen met God te zijn. Je kunt Jezus vragen om je te laten zien hoe jij mag groeien en bloeien. Benoem elk detail van Zijn prachtige schepping en dank Hem ervoor. Geniet van je prachtige tuin.
  • In de avond; ben je een avondmens? In de absolute stilte die laat in de avond heerst is het fijn om God te zoeken. Praat met Jezus en vertel hem over je dag. Wat was het minst leuke moment vandaag? En wat vond je het fijnst vandaag?

Iedere dag met God leven, ook als je agenda overvol is. In de hectiek van het leven concreet God blijven zoeken en relatie met Hem aangaan maakt je leven zeer de moeite waard.