Dag 2019, hallo 2020

Dag 2019, hallo 2020

31 december 2019 Uit Door Danielle

De laatste dag, het jaar is bijna teneinde. Het is snel gegaan, weer een jaar voorbij. Intensiviteit voerde dit jaar voor mij de boventoon deze afgelopen twaalf maanden.

Hoe was jouw jaar? Waar heb je van genoten, wat was misschien lastig? Welke dingen wil je blijven herinneren?

Ik was mezelf een tijdje kwijt en kwam daardoor op de bank terecht. Een persoonlijke crisis in mijn leven, in mijn schrijven, eigenlijk ging het overal wel een beetje niet. Een worsteling met mijn identiteit, wie ben ik nou eigenlijk, heb ik het wel goed genoeg gedaan, hoe kom ik eigenlijk op anderen over? Mijn gezondheid speelde parten, een ontsteking in de strekpezen van mijn rechterduim en pols waren er de oorzaak van dat schrijven ineens niet meer zo vanzelfsprekend was. Na een operatie in september wordt het, nu met handtherapie, langzaam beter. 

Ik blogde niet langer meer alleen en exclusief over mijn samengestelde gezin omdat de kids nu groter zijn. Dus tja, waarover zou ik nu dan wel gaan schrijven? En belangrijker nog; hoe ga ik mezelf neerzetten? En wat wil ik eigenlijk verder ook nog in mijn leven? Dit afgelopen jaar ging opzoek naar een antwoord.

Voor een deel had mijn zoektocht te maken met mijn leeftijd. Ik begon mijn eerste blog Daanslife.nl op mijn veerstigste, dat is nu ruim zeven jaar geleden. Over twee maanden word ik 48. Bijna acht jaar verder, in de overgang en met eigen en bonuskids die met het blog Daanslife.nl als het ware zijn opgegroeid.

Puuruithethart.nl ontstond uit mijn hartsverlangen om ook te bloggen over onderwerpen die wat dieper gaan. Door de bijbel daar parallel aan te leggen vond ik deze blogs niet echt geschikt om te plaatsen op Daanslife.nl. Zo werd Puuruithethart.nl geboren en inmiddels is ook dit blog alweer zijn tweede levensjaar ingegaan. 

Mijn zoektocht had ook te maken met de ‘picture perfect’ in de social media-maatschappij waarin we leven. Iedereen lijkt het zo nodig te hebben om vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week succesvol te zijn. Een constante boodschap uitdragen naar de buitenwereld waarin ik bijdraag aan het beeld dat geluk en succes maakbaar is, wilde ik niet. Maar wat dan wel? Echtheid, zijn zoals je bent, het is oké, ook als het even niet gaat zoals je wilt. Onze koning Willem Alexander sprak er ook al over in zijn kersttoespraak. Zijn woorden raakten mij. Hij heeft, denk ik, gelijk. We mogen het leren omarmen als het even niet gaat. Om het daarna ook weer los te laten en verder te gaan. Het is net als visite krijgen. Je ontvangt je gasten, je geeft ze een knuffel of hand bij aankomst en drinkt vervolgens een kop thee met ze. Wellicht met iets lekkers erbij of misschien ook niet. Daarna geef je ze weer een knuffel of hand bij het afscheid. Als ze dan je voordeur uitstappen zwaai je ze nog even uit. Zo mogen we met dingen leren omgaan die niet zo leuk zijn of die we lastig vinden.

Waarom schrijf ik dit? Met de jaarwisseling wil ik graag meteen een dikke streep onder de afgelopen periode te zetten, en het nieuwe jaar met hernieuwde moed tegemoet te treden. Met het vuurwerk wat straks om twaalf uur losbarst echt het nieuwe jaar in knallen. Stilstaan was dit afgelopen jaar voor mij een grote pijler waarin ik op de bank op zoek ging naar mezelf en ik erachter kwam dat het afbrokkelen van de overtuigingen in mijn denken ervoor zorgde dat ik mezelf de laatste maanden weer terugvond!

Ten diepste weten dat je geliefd bent door God, Hij houdt onvoorwaardelijk van ons, van jou, van mij. Hier zit nog zo’n grote uitdaging voor velen van ons. Het jaar 2020 wordt dan ook het jaar van jezelf terugvinden. Zijn Waarheid geeft je ware identiteit in je leven. Zijn Rust ontvangen en koesteren, Zijn liefde en kracht vreugde laten brengen. Identiteit wordt dus het thema dit komende jaar voor Puuruithethart.nl. Waar draait het werkelijk om, waar gaat het echt over? Daar zullen we het voornamelijk over gaan hebben in 2020.

Lieve lezers, dank jullie wel voor het lezen van de blogs in 2019, ik hoop dat we elkaar in 2020 zeker weer gaan tegenkomen. Een hele fijne jaarwisseling. Op naar de oliebollen en appelflappen.