Bruisende keuze

Bruisende keuze

17 januari 2020 Uit Door Danielle

Een nieuw jaar brengt altijd weer iets in beweging. Het maakt gedachten van herbezinnen en zelfreflectie los. Het bruist en borrelt vanbinnen, het wil eruit en bovendien wil het vooruit. De wilskeuze waarin geen ruimte is voor compromissen. Een eigen zelf met eigen keuzes. Eigen doelen creëren en het niet meer voor minder willen doen. Er bewust mee aan de slag gaan in je leven.

In alles zien we het terug, dat verlangen van een doel dat je volledig wil opengooien en waarin je zelf kunt ontplooien. Vooral als je veel jaren in je leven hebt gekend met een gevoelsmatige rem erop waarin alertheid en voorzichtigheid altijd de boventoon voerden. Geen volledige deelname maar meer bezig geweest met het aftasten.

Oude patronen waarin je jezelf altijd hebt aangepast aan de ander. Vriendelijk en bescheidenheid altijd hoog in het vaandel. Twijfel aan eigen kunnen wat direct onder de oppervlakte ligt en zorgt dat je diep van binnen niet het geloof in jezelf hebt dat je het wel kunt.

Pipi Langkous zegt daarin; ‘ik heb het nog nooit gedaan, daarom denk ik dat ik het wel kan’. Die vlieger, het levensmotto van Pipi gaat niet op, ergens diep in jezelf kun je gewoon niet geloven in je eigen kunnen.

Een nieuwe start van een nieuw jaar kan betekenen dat je voelt dat er een einde aan dit tijdperk van onzekerheid gaat komen. Het past gewoon niet meer. Het is tijd voor omdenken, het roer mag om. Als je al langer het gevoel ervaart niet meer ontrouw te kunnen zijn aan jezelf is het tijd voor verandering. Stoppen met ploeteren en worstelen en tijd nemen om te zoeken naar wat wel nodig is. 

Het is een proces wat tijd en bovenal geduld kost. Op zoek naar je beste zelf, het is een zoektocht in beweging. Afstemming zoeken om in balans te komen met je ware ik. Leren voelen. Kiezen voor de passie van het leven. In alle puurheid naar jezelf leren kijken, een proces waarin je aandacht besteed aan je eigen hartsverlangen. Wat vind je leuk en wat eigenlijk helemaal niet? Jezelf bewust worden van je kwaliteiten en talenten. Het leren ervaren met je hele zijn zodat je weet en voelt dat het klopt.  

We hebben het hier over Gods plan voor jou leven. Je hierin bewust worden van de beste versie van jezelf die eruit wil, het is zoals God je bedoeld heeft. Deze werkelijkheid realiteit maken. Oude patronen los leren laten, als het ware met je kar uit het oude spoor komen. Uit de sporen komen die zo diep zijn geworden om een nieuwe weg in te slaan.  

Oude angsten die je zolang gevoed hebben en die je beperkten onder ogen komen en vervolgens uitzwaaien. Afscheid van ze nemen omdat ze je hinderen om het leven werkelijk door je heen te laten stromen. De stromen van levend water waar de Bijbel over spreekt. Voelen dat je wilt kiezen voor echtheid, het begint met een keuze. 

De keuze die je maakt en waarin je de focus op je hemelse Vader leert stellen en houden. Je focus waarin Zijn rust voelen ervoor zorgt dat de energie van het leven door je aderen begint te stromen. Dat is de zin waar het leven om draait. Daarin mogen groeien en rijpen, het geeft echte vrijheid. Leren voelen, het begint met een volmondig ‘JA’.