Scheppende schipper

Scheppende schipper

11 juli 2021 Uit Door Danielle

Vanmiddag zaten we onder een ietwat bewolkt wolkendek te genieten op een terras in het centrum van Alphen aan den Rijn. De warme temperatuur buiten maakte het een heerlijke plek om te zijn. De zon deed haar best om door de wolken haar stralen te laten zien. Af en toe lukte dat best aardig. We zitten met onze relax stoelen en mini tafeltje op de vlonder pal aan het water. Daar valt een ontspannen gevoel van vakantie als een soort deken over ons heen. Een beetje mijmeren, een glimlach naar mijn lief, een eend die op de rand van de vlonder een tafeltje verderop zijn veren eens lekker opschudt tot een dik bolletje. Het leven is goed.

Plotseling schalt het lied ‘Happy Birthday to you’ heel hard de atmosfeer in. Het geluid blijkt afkomstig van een grote sloep die onder de lage brug in het centrum tevoorschijn komt. Een schipper aan het roer met een stuk of acht dames. Allemaal druk bezig om weer overeind komen omdat ze diep moesten bukken vanwege de lage brug waar ze langs moesten. Gewapend met een glas wijn in de hand komen ze zingend onze kant opvaren. Aan de steiger, pal voor onze neus, leggen ze aan. Het is meteen gedaan met de rust. Feest aan boord voor een jarige dame. Veertig wordt ze vandaag. Het feestvarken zelf zit bij ons op het terras en wordt opgehaald. Een verrassingsfeestje in grote sloep, omringd met zij die van haar houden, speciaal voor haar. Ze is overweldigd en schiet helemaal vol. Tranen van ontroering rollen over haar wangen. Wat een feest. Aan boord wordt ze met dikke knuffels ontvangen. Liefde en vrolijkheid straalt van deze boot af, met een grote glimlach op mijn snoet aanschouw ik het geheel. Na een minuut of vijf gaan de trossen los. Ze kiezen het ruime sop. Nou ja, misschien overdrijf ik nu, ze varen terug richting de Oude Rijn. Al snel zijn ze uit het zicht terwijl ze, bukkend voor de lage brug, wegvaren.

De rust keert terug op het terras en het leven voelt weer als vakantie. Genietend van dit alles gaan mijn gedachten terug naar de jarige job. Wat was ze verrast, ontroerd en blij tegelijk. Zij gaat heerlijk genieten van haar varende verrassingsfeest op de boot.

Mijn hart stroomt over voor haar. Wat zal ze genieten.

Ik richt mijn blik naar boven en dank mijn hemelse Vader voor alles wat dit leven ook mij geeft. Ik dank dat ik niet alleen ben in mijn eigen levensbootje. Zo fijn te weten dat mijn Schepper ook mijn Schipper is. Mijn levensbootje, samen met mijn hemelse Vader op koers. Het is iedere dag weer om dankbaar over te mogen zijn. Of het nu stormt of zonnig is, bij Hem mag ik me veilig weten. Wat een feest!