Zoek Mij!

Zoek Mij!

28 november 2021 Uit Door Danielle

De indrukken die ik krijg, wil ik zo snel mogelijk noteren zodat ik ze niet vergeet. Het liefst gebruik ik daar mijn laptop voor. Op het moment dat ik het voel borrelen vanbinnen, pak ik, als het even kan, snel mijn laptop erbij, klap hem open om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. Op zo’n moment voel ik de noodzaak binnenin mij om dingen op te schrijven. Ik wil mijzelf voorbereiden.

Nu gebeurde dit laatst weer. Toen ik mijn laptop had opengeklapt zag ik dat de accu van laptop helemaal in het rood stond. Kas en kas leeg. Het was overduidelijk dat ik de batterij eerst weer op moest laden voordat ik er mee aan de slag zou kunnen. Zuchtend en ietwat teleurgesteld deed ik mijn laptop weer dicht. Terwijl ik op zoek was naar de stroomkabel was het net alsof God tegen mij zei: ‘Dit beeld van die lege, rode accu, geeft de toestand in jullie harten weer.

Zoek Mij, stem je af op Mijn net en Ik zal je nieuwe energie geven. Log in op Mijn net en laat je vullen, sta jij toe dat Ik je vul met Mijn Goddelijke energie? Ik besef dat ik in ieder geval echt nodig heb.

Leven in corona-tijd, het is een intensieve tijd, kost veel energie.  Voor velen van ons is het echt lastig en moeilijk. Juist nu nodigt God ons uit om als het ware ‘in te loggen’ op Zijn Goddelijke net. Dat is de plek waar wij mogen opladen. In Zijn nabijheid, daar vinden we nieuwe kracht, daar mogen we herstellen van wat ons is overkomen.

Op die plek mogen we uitrusten en mogen we alles bij Hem kwijt.

Jezus zegt: Je bent gemaakt naar Mijn evenbeeld, Ik weet hoe je in elkaar zit. Van voor tot achter, van je kruintje op je hoofd tot aan het puntje van je teen. Ik weet wat je drijft, wat er in je speelt. Ik weet wat er in je hart leeft. Ik nodig je uit om het aan Mij te geven, Ik beloof je; Ik laad je weer op.

Christus als fundament, het enige wat wij hoeven te doen is het echt aannemen in ons hart.

Even terug naar de situatie waar ik met mijn laptop stond.

De gedachten die mij vult is: ‘Hoe vaak ren je door zonder even een moment rust te nemen waarin je Mij zoekt’? Met mijn laptop nog in mijn handen sta ik hierbij stil en laat ik deze gedachte goed tot mij doordringen. Hoe vaak ren ik niet door? Als ik heel eerlijk ben is dat vaker dan me lief is. Ik vind het heel vervelend om toe te geven maar God heeft hier een punt.

Een bloem is bedoeld om te bloeien, hij is niet gemaakt om in de knop te blijven zitten. Zo is het ook met ons. Wij zijn niet gemaakt of bedoeld om in de knop te blijven zitten. Wij zijn bedoeld om uit te lopen, te groeien, te bloeien.

‘Mag Ik je daarbij helpen?’ Dat is God die aan je deur klopt. Zijn vraag aan jou is: ‘Mag Ik binnenkomen?

Het is zo wonderlijk om te zien hoe God dingen zo mooi in de natuur heeft gelegd. Waarin je ziet dat de winter een hele koude periode kan zijn. Alle blaadjes zijn van de bomen, het is echt maar een kale boel. Het land kaal en dor, er groeit niets op de velden want het is gewoon te koud. Maar weet je; het is gewoon een tijd van voorbereiding. Want als je kijkt naar de bomen die zo kaal zijn, sommigen zien er zelfs uit alsof ze dood zijn. Maar niets is minder waar. Van binnen wordt een nieuw seizoen voorbereid. Hoe kaal een boom er ook uit kan zien, alles wat een boom nodig heeft, heeft hij binnenin zich. Alles wat hij nodig heeft om in het voorjaar weer uit te lopen is aanwezig in die kale boom. Je ziet het alleen nog niet aan de buitenkant. Maar alles zit er wel in.

Toen wij een aantal jaar geleden richting Zuid-Holland verhuisden kregen wij een stekje mee bij van de buurvrouw.

‘Steek deze maar in jullie vruchtbare grond’, zei ze erbij.

Het stekje zag er nogal dor uit, het was niet veel om te zien. Ewout en ik hadden echt onze twijfels wat het zou moeten worden met dit dorre takje. Maar we deden wat de buuf ons vroeg en plantte het takje in de tuin. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is het takje uitgegroeid tot een prachtig grote passieflora. Afgelopen zomer heeft ze de volop gebloeid en ontzettend veel vrucht gegeven.

Zo is het ook met ons. Ook wij kunnen in ons leven ‘winter’ ervaren. Maar Jezus zegt: al is het in jouw leven winter, Ik ben erbij en sta met uitgestrekte armen. Laat Mij je helpen. Sta je Mij dat toe? Mag ik je voorgaan, mag ik je leiden? Zodat jouw levensboom weer uit kan lopen en in de knop kan gaan? Sta je dat toe? Uitlopen is het groeiproces naar bloei. Uitgroeien en gaan bloeien. Doe die stap maar, wees niet bang. Wil je dit proces met Mij aangaan? Wandel maar met Mij mee. Stapje voor stapje gaan we samen. Blijf Mij hierin zoeken. In alles. En vertrouw Mij hierin.

God doet een belofte, deze vinden we in de Bijbel. Ik wil met jullie Jesaja 43:19 lezen:

Want Ik ben iets heel nieuws van plan. Kijk, Ik ben er al mee begonnen. Ziet u het niet? Ik zal een weg maken door de wildernis van de wereld waarover mijn volk naar huis kan terugkeren. Ik zal rivieren voor mijn volk laten ontspringen in de woestijn.