Jij bent mooi!

Jij bent mooi!

10 december 2021 Uit Door Danielle

God zoekt geen mensen die perfect zijn. Wij allemaal zijn verre van perfect. God zoekt mensen die beschikbaar zijn.

Sinds afgelopen maart van dit jaar mag ik af en toe spreken in onze thuisgemeente, ik vind het reuze spannend. Het duurde even voordat ik ‘ja’ zei op de vraag of ik dit wilde gaan doen. Na enig beraad kwam ik uit mijn comfortzone. Ik wil mij uitstrekken naar God en naar datgene wat Hij voor mij heeft klaarliggen. Zijn plan voor mijn leven.

Hoe doen we dat? Hoe krijgen we dat voor elkaar? Dat we Hem gaan vertrouwen en ook blijven vertrouwen? Dat we blijven uitkijken naar Zijn blik en ons niet af laten leiden door alles wat er om ons heen gebeurt? Hoe maken we onze omstandigheden ondergeschikt aan dat wat onze hemelse Vader voor ons heeft klaarliggen?

Dat mogen we doen door Gods waarheid tegenover de leugen te zetten. In alles waarin je twijfelt of waarvan je denkt: ik ben niet goed genoeg, ik heb het niet verdiend, je denkt: dat kan ik niet of ik ben niet goed genoeg. Je mag Gods waarheid er tegenover zetten.

God zegt: Ik ben de waarheid, mijn waarheid is waarheid.

Hij zegt ook: Ik heb een plan met je. Want ondanks dat jij misschien denkt; ‘nee’, God zegt ‘ja’. Hij heeft je namelijk zo gemaakt. De vraag is of je dat gegeven wil omarmen?

Afgelopen week was ik aan het wandelen aan de rand van ons dorp toen er plotseling een grote witte zwaan vlak bij me overvloog. Zo mooi en sierlijk, wat een krachtige vleugels. Wat een prachtbeest! Maar deze mooie sierlijke zwaan is niet altijd zo geweest, vanuit het ei duurt het even totdat hij uit is gegroeid tot een prachtige krachtige sierlijke zwaan. Wij kunnen onszelf ook zo voelen, dat we ons niet zo mooi en prachtig kunnen voelen. Besef dat God je al als prachtig ziet, doordat Jezus aan het kruis is gegaan. Om jezelf ook als prachtig te gaan zien mag je in vertrouwen met Jezus opwandelen.

Misschien is het nu nog niet zover, is het niet voor nu omdat je nog niet zover bent. Weet dat je er wel naar mag uitstrekken en samen met God de weg bewandelen. Het is jouw levensproces, jouw levensweg en je hemelse Vader wil niets liever dan dit samen met je doen.

Het is een eerste levensbehoefte om Jezus te blijven zoeken. Hij is de enige weg naar de Vader. We hebben Hem allemaal zo hard nodig en tegelijkertijd hebben het zo nodig om Hem te blijven zoeken. Juist op die momenten dat je die lege donkere plek in je hart voelt. Juist dan is het belangrijk om naar Jezus te gaan en te zeggen: Heer, ik voel het weer. Vult U alstublieft mijn hart.

Als het donker is in je hart, laat het alsjeblieft niet wennen aan deze duisternis. Je bent niet bedoeld om in de duisternis te verblijven. Wen niet aan duisternis want je zult alleen maar schaduwen en vage beelden zien. Er ligt iets heel anders voor je klaar in het volle licht van de dag. Daar mag je je naar uitstrekken, hoe moeilijk je omstandigheden ook zijn. En besef dat je niet alleen bent. Jezus zegt; ‘Ik ben je maker, Ik ben je Vader en je bent niet alleen. Ik heb je niet bedoelt om je alleen door het leven te laten worstelen. Zoek Mij, Ik roep je en Ik wacht op je. Ik hou zoveel van je. De keuze is aan jou, laat je Hem toe om samen dat proces aan te gaan?

Jezus vindt ons prachtig! We zijn Zijn bruid! Lees met me mee in de Bijbel in: Hooglied 2:13-14:

De vijgenboom is al vol vruchten, de wijnstok rankt en geurt.

Sta op, vriendin, Mooi meisje, kom!

Mijn duif in de rotskloof, verscholen in de bergwand,

Laat Mij je gezicht zien,

Laat Mij luisteren naar je stem,

Want je stem is zo lieflijk, je gezicht zo bekoorlijk.