Borrelende inspiratie

Borrelende inspiratie

18 januari 2023 Uit Door Danielle

Na een jaar afwezigheid ben ik met borrelende inspiratie en vol ideeën terug. Hoog tijd om het één en ander weer eens vast te gaan leggen en de verhalen uit mijn hoofd hier tot leven te laten komen voor jou als lezer.

Zo begon het bloggen een aantal jaar geleden ook. Schrijven hielp mij relativeren. En dat was heel fijn. Een collega, die destijds, net als ik, bij de grootste koffieboer van Nederland werkte, moedigde aan om mijn verhalen op te schrijven en een blog te beginnen. Dat was het begin van Daanslife.nl. Verhalen over het gezinsleven van een éénoudergezin. Later werden het verhalen van een samengesteld gezin. Allemaal gezien vanuit mijn perspectief. Het leven van een blogpost op Daanslife.nl in een notendop omschreven. Daar hield het niet op, een aantal jaar later kwam Puuruithethart.nl. erbij. Een website voor mijn verhalen met een Christelijk hart. Verhalen die ik voor mijn gevoel niet passen op Daanslife.nl. En toen stopte het opeens. De koek leek op. Mijn inspiratiebron leek volledig te zijn opgedroogd. Eerst voor korte tijd en vervolgens kwam er een heel jaar niets uit.

Hoe dat precies kwam? De afgelopen jaren zijn roerig geweest en best pittig. Teleurstellingen zijn er in het leven en dus ook in het mijne. Niemand wordt hiervan gevrijwaard. Leren incasseren is soms best een worsteling, heb ik geleerd. Ik ervaar dat ik het lastig kan vinden om dingen te relativeren en situaties te laten zijn voor wat ze zijn. De zaken in mijn hart kunnen dan nog weleens schreeuwen om volledige aandacht. Iedere dag leer ik weer een beetje meer om ze te koesteren en ermee naar God te gaan. Het is de levensweg die ook ik mag bewandelen. Leren leven in de rust van onze hemelse Vader, het is een weg met hobbels, kuilen en obstakels. Erachter komen dat je het niet alleen kan. Dat het met Jezus samen wel kan. Voor God is niets onmogelijk.

Na een jaar afwezigheid voel ik dat er weer ruimte is om te schrijven. Mijn vlammetje van verlangen om zaken van het hart te delen gloeit en groeit weer in mijn binnenste. Hartszaken delen door te schrijven over mijn geloofsleven. Door de Bijbel daar parallel als leidraad naast te leggen wil ik jou, als lezer, inspireren en bemoedigen. De Bijbel, het is de levenslijn voor mijn leven en ik hoop ook voor het jouwe. Door het zoeken naar God, niet alleen in de Bijbel maar juist ook in het alledaagse leven bid ik je toe dat je herkenning zult vinden in de blogs die de komende tijd online zullen komen. Ik bid dat deze herkenning als een zegen voor je zal zijn. Ik bid dat je hemelse Vader door de woorden heen ook jouw hart zal aanraken, je rust, ruimte, tijd, heling en genezing zal geven op de plekken waar jij het nodig hebt.

Ik ben blij om weer terug te zijn. Op naar nieuwe geloofsavonturen. Dat ze tot eer zullen zijn van Hem!