Ontworteld?

Ontworteld?

15 maart 2019 Uit Door Danielle

Ontworteld, dat ik hoe ik mijzelf voel. Drie maanden wonen we in Aarlanderveen en ik merk dat ik moeite heb om te wortelen. Letterlijk het gevoel hebben dat ik uit de grond ben gescheurd en ergens anders neer ben geplant – het is een onwerkelijk gevoel. “Ontheemd”, dat is het is het sjieke woord lees ik in het woordenboek. Feit is in ieder geval dat ik niet zo goed weet hoe ik ermee moet omgaan. Ik heb altijd gedacht dat het wel meeviel met het geworteld zijn. Tenslotte heb ik slechts zes jaar in Amersfoort gewoond. Maar niets blijkt minder waar. Je gevoel is je gevoel en je voelt wat je voelt, zeg ik altijd. Ontkennen heeft geen zin en dat hoeft ook niet. De kunst is meer; wat ga ik eraan doen om dit gevoel kwijt te raken?

Ik kan de verhuizing ‘an sich’ niet alleen de schuld geven. Mijn baan in de logistiek heb ik in december opgezegd. De structuur die ik hier altijd in vond is weggevallen. Hier kan ik niet meer op terugvallen. Als ik iets lastig vond in mijn persoonlijke leven toen ik nog in de logistiek werkte, dook ik gewoon in mijn werk. Op die manier kon ik mijn “andere wereld” in. Nadenken was niet nodig – ik had voldoende afleiding om niet te hoeven denken aan de issues die ik moeilijk vond. Het gegeven van een vaste baan is nu weggevallen. Ik ben op mezelf teruggeworpen en dat vind ik confronterend. Bewust geworden van het feit dat mijn identiteit niet op de juiste plek lag waardoor ik mijzelf nu zonder mijn baan ‘ontredderd’ voel. Mijn eigen gecreëerde huisje voelt letterlijk afgebroken.

Daar mag ik mee aan de slag. Structuur in mijn dagelijkse leven terugbrengen, dat is het begin van de oplossing denk ik. Zorgen dat ik ‘s morgens om half negen beneden aan het ontbijt zit, gewassen en aangekleed. Daarna lezen in mijn bijbel en bidden. Mijn focus verleggen naar Jezus in plaats van mijn aandacht te richten op allerlei andere alledaagse zaken van het leven.

Letterlijk deze gebrokenheid in mijzelf voelen zorgt ervoor dat ik volledig op mijzelf ben geworpen. ‘Waar doe ik het eigenlijk voor’ en ‘wat is nu eigenlijk het plan voor mijn leven’ zijn belangrijke vragen die ik mijzelf stel maar ook in gebed bij Jezus breng. Levensvragen waar Jezus antwoord op mag geven en waarin Hij mij mag leiden. Zoals Lauren Daigle zingt in haar lied ‘Once and for all’, be lifted high as my kindoms fall. Once and for all, once and for all.

Ik wil vertrouwen en daar ook naar leven. Heilige Geest; leidt mij.